Powtoon plan lekcije

Greg Peters 20-06-2023
Greg Peters

Animacija je srž online multimedijalne platforme poznate kao Powtoon, koja je višestruko sučelje koje pruža prekrasne šablone koji se mogu koristiti kao osnova za kreiranje dinamičnih i inovativnih prezentacija.

Zbog svestranosti unutar Powtoona, nastavnici ga mogu koristiti za podučavanje sadržaja učenicima, a isto tako, učenici mogu koristiti Powtoon da demonstriraju svoje učenje nastavnicima.

Za pregled Powtoon-a pogledajte Šta je Powtoon i kako se može koristiti za podučavanje? Savjeti & Trikovi .

Vidi_takođe: Najbolji besplatni alati i aplikacije za formativno ocjenjivanje

Ovo je primjer osnovne lekcije engleskog jezika usredotočene na korištenje Powtoona u lekciji za razvoj karaktera. Međutim, Powtoon se može koristiti u svim razredima, oblastima sadržaja i akademskim disciplinama za podučavanje i učenje.

Predmet: Umjetnost engleskog jezika

Tema: Razvoj karaktera

Razred razreda: Osnovni

Ciljevi učenja:

Na kraju lekcije učenici će moći:

Vidi_takođe: Razbijanje mita o stilovima učenja
  • opisati šta je lik priče
  • Razvijte animiranu prezentaciju koja opisuje lik priče

Postavljanje učionice Powtoon

Prvi korak je kreiranje prostora u učionici unutar kartice EDU za nastavnike od Powtoon. Na ovaj način, kada učenici kreiraju svoje Powtoons, oni će biti unutar istog online prostora. Nakon postavljanja vaše Powtoon učionice, morate je imenovati, potencijalno ili napredmetnu oblast ili konkretnu lekciju.

Nakon kreiranja učionice, generirat će se link za pridruživanje Powtoonu. Otpremite link u svoj LMS i pošaljite ga roditeljima da pomognu svom učeniku da se pridruži kod kuće. Ako učenici već imaju Powtoon nalog sa školskom adresom e-pošte, mogu koristiti te akreditive da se pridruže vašoj učionici.

Plan lekcije Powtoon: Upute o sadržaju

Najbolji način za podučavanje korištenjem novog tehnološkog alata je modeliranje upotrebe tog alata. Da biste započeli ovu lekciju Powtoon, kreirajte Powtoon koji učenike uči šta je lik u priči i kako razviti atribute lika. Bilo bi korisno koristiti lik priče s kojim su učenici već upoznati.

Kada se prijavite na Powtoon na kartici EDU, odaberite predloške “Animirani objašnjavač”. Iako postoje i druge opcije kao što su Whiteboard, Video i Screen Recorder, vi modelirate za učenike dok podučavate, pa odaberite isti tip Powtoon koji će učenici koristiti u sljedećoj fazi lekcije.

S obzirom da će se lekcija snimati na Powtoon-u, učenici će imati priliku da ih ponovo pogledaju po potrebi. Obavezno ostavite vremena za pitanja učenika. Možda ćete također htjeti koristiti brzi Slido kao formativni alat za procjenu lekcije kako biste osigurali da učenici razumiju kako razviti karakter.

Kreiranje studentskog putuna

Kada uspješno predajeteučenicima o razvoju karaktera, učenici mogu iskoristiti svoje učenje da razviju svoje likove.

Uputite učenike da razviju lik za kratku priču s različitim atributima. Budući da je ova lekcija na osnovnom nivou, neka se učenici fokusiraju na osnovne elemente kao što su fizičke osobine lika, geografska lokacija mjesta gdje žive, neke od njihovih simpatija i nesviđanja i motivacije. Zatim, neka učenici dizajniraju fizički lik koristeći funkciju “Character Builder” u Powtoonu koju će prenijeti u svoju animiranu Powtoon prezentaciju predstavljajući svoj lik.

Učenici će moći lako da koriste funkcije prevuci i ispusti i gotove šablone. Oni također mogu koristiti funkcije okvira za tekst da dodaju kratke detalje o svojim likovima.

Da li se Powtoon integrira s drugim aplikacijama?

Da, Powtoon se integrira s mnogim aplikacijama kao što su Adobe, Microsoft Teams i Canva . Integracija Canva omogućava unapređene prezentacije i video zapise koristeći karakteristike dinamičke animacije Powtoon-a sa predlošcima unutar Canve.

Šta ako trebam vježbati s Powtoonom prije nego što predstavim studentima?

Dok Powtoonova funkcija drag-and-drop u kombinaciji sa gotovim predlošcima čini korištenje Powtoona besprijekornim iskustvom, Powtoon također nudi biblioteku uputstava za one kojima će možda trebati korisni podsjetnicii savjete.

Unesite uzbuđenje i puno zabave u svoju osnovnu učionicu uz Powtoon! Vaši učenici će sigurno voljeti koristiti online platformu i podijeliti svoje učenje s vama.

  • Najbolji planovi Edtech lekcija
  • Šta je Powtoon i kako Može li se koristiti za podučavanje? Savjeti & Trikovi

Greg Peters

Greg Peters je iskusni edukator i strastveni zagovornik transformacije polja obrazovanja. Sa preko 20 godina iskustva kao nastavnik, administrator i konsultant, Greg je posvetio svoju karijeru pomaganju nastavnicima i školama da pronađu inovativne načine za poboljšanje ishoda učenja za učenike svih uzrasta.Kao autor popularnog bloga, TOOLS & IDEJE ZA TRANSFORMACIJU OBRAZOVANJA, Greg dijeli svoje uvide i stručnost o širokom spektru tema, od korištenja tehnologije do promoviranja personaliziranog učenja i njegovanja kulture inovacija u učionici. Poznat je po svom kreativnom i praktičnom pristupu obrazovanju, a njegov blog je postao izvor za edukatore širom svijeta.Osim što radi kao bloger, Greg je takođe tražen govornik i konsultant, koji sarađuje sa školama i organizacijama na razvoju i implementaciji efikasnih obrazovnih inicijativa. Magistrirao je obrazovanje i sertifikovani je nastavnik u više predmetnih oblasti. Greg je posvećen poboljšanju obrazovanja za sve učenike i osnaživanju nastavnika da naprave stvarnu razliku u svojim zajednicama.