Powtoon plan lekcije

Greg Peters 20-06-2023
Greg Peters

Animacija je srž online multimedijske platforme poznate kao Powtoon, koja je višestruko sučelje koje pruža prekrasne predloške koji se mogu koristiti kao baza za stvaranje dinamičnih i inovativnih prezentacija.

Zbog svestranosti unutar Powtoona, učitelji ga mogu koristiti za podučavanje sadržaja učenicima, a isto tako, učenici mogu koristiti Powtoon da demonstriraju svoje učenje učiteljima.

Za pregled Powtoona pogledajte Što je Powtoon i kako se može koristiti za podučavanje? Savjeti & Trikovi .

Ovo je ogledna lekcija iz engleskog jezika usredotočena na korištenje Powtoona u lekciji razvoja karaktera. Međutim, Powtoon se može koristiti na različitim razinama razreda, područjima sadržaja i akademskim disciplinama za podučavanje i učenje.

Predmet: Umjetnost engleskog jezika

Tema: Razvoj karaktera

Razred: Osnovni

Ciljevi učenja:

Na kraju lekcije, učenici će moći:

  • Opisati što je lik priče
  • Razvijte animiranu prezentaciju koja opisuje lik iz priče

Postavljanje Powtoon učionice

Prvi korak je stvaranje prostora za učionicu unutar kartice EDU nastavnika od Powtoona. Na ovaj način, nakon što učenici kreiraju svoje Powtoone, oni će biti unutar istog online prostora. Nakon što postavite svoju Powtoon učionicu, morate je imenovati, potencijalno napredmetno područje ili specifična lekcija.

Vidi također: 5 podučavajućih lekcija Teda Lasa

Nakon što je učionica stvorena, generirat će se veza za pridruživanje Powtoonu. Učitajte vezu u svoj LMS i pošaljite je roditeljima da pomognu svom učeniku da se pridruži kod kuće. Ako učenici već imaju Powtoon račun sa svojom školskom e-adresom, mogu koristiti te vjerodajnice za pridruživanje vašoj učionici.

Plan lekcije Powtoon: Upute o sadržaju

Najbolji način poučavanja korištenjem novog tehnološkog alata je modeliranje upotrebe tog alata. Za početak ove Powtoon lekcije, izradite Powtoon koji učenike uči što je lik u priči i kako razviti atribute lika. Bilo bi korisno koristiti lik priče koji je učenicima već poznat.

Nakon što se prijavite na Powtoon pod karticom EDU, odaberite predloške “Animated Explainer”. Iako postoje druge opcije kao što su Bijela ploča, Video i Snimač zaslona, ​​vi modelirate za učenike dok podučavate pa odaberite istu vrstu Powtoona koju će učenici koristiti u sljedećoj fazi lekcije.

Budući da će se lekcija snimati na Powtoonu, učenici će imati priliku ponovno je pogledati prema potrebi. Ostavite vremena za pitanja učenika. Možda ćete također htjeti koristiti brzi Slido kao formativni alat za ocjenjivanje lekcije kako biste osigurali da učenici razumiju kako razviti karakter.

Stvaranje studentskog powtoona

Nakon što ste uspješno predavaliučenicima o razvoju karaktera, učenici mogu koristiti svoje učenje za razvoj vlastitih karaktera.

Uputite učenike da razviju lik za kratku priču s različitim atributima. Budući da je ova lekcija na osnovnoj razini, neka se učenici usredotoče na osnovne elemente kao što su fizičke osobine lika, zemljopisni položaj mjesta gdje žive, neke od stvari koje im se sviđaju i ne sviđaju te motivacije. Zatim neka učenici dizajniraju fizički lik pomoću značajke "Character Builder" u Powtoonu koju će prenijeti u svoju animiranu Powtoon prezentaciju predstavljajući svoj lik.

Učenici će moći lako koristiti značajke povuci i ispusti i gotove predloške. Također mogu koristiti značajke tekstualnog okvira za dodavanje kratkih pojedinosti o svojim likovima.

Vidi također: Pregled proizvoda: Adobe CS6 Master Collection

Je li Powtoon integriran s drugim aplikacijama?

Da, Powtoon se integrira s mnogim aplikacijama kao što su Adobe, Microsoft Teams i Canva . Integracija Canve omogućuje napredne prezentacije i videozapise koristeći značajke dinamičke animacije Powtoona s predlošcima unutar Canve.

Što ako trebam vježbati s Powtoonom prije nego što se upoznam s učenicima?

Iako Powtoonova funkcija povlačenja i ispuštanja u kombinaciji s gotovim predlošcima čini korištenje Powtoona besprijekornim iskustvom, Powtoon također nudi biblioteku vodiča za one koji možda trebaju korisne podsjetnikei savjete.

Unesite uzbuđenje i puno zabave u svoju osnovnu učionicu s Powtoonom! Vaši će učenici sigurno voljeti koristiti online platformu i podijeliti svoje učenje s vama.

  • Vrhunski Edtech planovi lekcija
  • Što je Powtoon i kako Može li se koristiti za podučavanje? Savjeti & Trikovi

Greg Peters

Greg Peters iskusan je pedagog i strastveni zagovornik transformacije područja obrazovanja. S preko 20 godina iskustva kao učitelj, administrator i konzultant, Greg je svoju karijeru posvetio pomaganju nastavnicima i školama u pronalaženju inovativnih načina za poboljšanje ishoda učenja za učenike svih uzrasta.Kao autor popularnog bloga, TOOLS & IDEJE ZA TRANSFORMACIJU OBRAZOVANJA, Greg dijeli svoje uvide i stručnost o širokom rasponu tema, od iskorištavanja tehnologije do promicanja personaliziranog učenja i poticanja kulture inovacije u učionici. Poznat je po svom kreativnom i praktičnom pristupu obrazovanju, a njegov je blog postao glavni resurs za edukatore diljem svijeta.Osim svog rada kao bloger, Greg je također tražen govornik i konzultant, surađujući sa školama i organizacijama na razvoju i provedbi učinkovitih obrazovnih inicijativa. Magistar je obrazovanja i certificirani nastavnik u više predmetnih područja. Greg je predan poboljšanju obrazovanja za sve učenike i osnaživanju edukatora da naprave stvarnu razliku u svojim zajednicama.