10 Argëtim & Mënyra novatore për të mësuar nga kafshët

Greg Peters 04-06-2023
Greg Peters

Ndërsa mësimi shoqërohet shpesh me tekste shkollore, teste dhe mësues, ekziston një burim tjetër nga i cili fëmijët mund të mësojnë disa mësime fantastike të jetës. Një nga burimet më të mira të të mësuarit janë krijesat që jetojnë mes nesh. Kafshët! Ka shumë mënyra të shkëlqyera për të mësuar me dhe nga kafshët. Këtu janë dhjetë mënyra argëtuese dhe inovative që të rinjtë, dhe të rriturit në jetën e tyre, mund të kontaktojnë me anën e tyre të ngrohtë dhe të egër dhe të mësojnë shumë gjatë procesit.

Shiko gjithashtu: Çfarë është Swift Playgrounds dhe si mund të përdoret për të mësuar?
 • Merrni një kafshë shtëpiake - Kafshët shtëpiake janë një mënyrë e shkëlqyer për të ndihmuar fëmijët të zhvillojnë sjellje të përgjegjshme, të ofrojnë një lidhje me natyrën dhe të mësojnë respekt për gjallesat e tjera.
 • Shikoni një kafshë shtëpiake - Ka një numër për arsyet që një familje mund të mos jetë në gjendje të marrë një kafshë shtëpiake. Kur është kështu, një mundësi tjetër mund të jetë ofrimi i shikimit të një kafshe për fqinjët e zënë. Kjo ofron disa nga përfitimet e marrjes së një kafshe shtëpiake dhe gjithashtu mund të kthehet në një punë me kohë të pjesshme për fëmijën që i do kafshët shtëpiake.
 • Ecni një kafshë shtëpiake - Çfarë mënyre më e mirë për t'u angazhuar në palestër fizike sesa me një kafshë shtëpiake. Shkoni për një vrap në park ose rreth bllokut. Edhe kjo mund të kthehet në një punë me kohë të pjesshme për fëmijën që ka një rrugë me kafshët dhe dëshiron të bëhet shëtitësi i qenve të lagjes.
 • Mësoni rreth specieve të rrezikuara me UStream - UStream po bën disa punë të mahnitshme me kapjen e specieve të rrezikuara drejtpërdrejt në film. Fëmijët mund të shikojnë kafshët duke kapur gjahun, çiftëzohen,riprodhoni, dhe shumë më tepër. Një tjetër veçori e shkëlqyer është që shikuesit mund të bisedojnë me ekspertë dhe të tjerë që janë të interesuar ndërsa shikojnë kafshën në natyrë. Për më tepër, ka shumë informacione edukative në shumë prej këtyre faqeve. Filloni në faqen e përgjithshme Pets / Animals në //www.ustream.tv/pets-animals. Më poshtë janë disa faqe të mrekullueshme që janë të shëndosha nga pikëpamja edukative dhe janë vende fillestare të shkëlqyera.
 • Vizitoni ose bëni vullnetarë në një kopsht zoologjik, fermë, fermë ose stallë - Kopshtet zoologjike dhe fermat janë një mënyrë e shkëlqyer për të marrë për të njohur kafshët. Ndërsa një vizitë në një fermë ose kopsht zoologjik mund të jetë një përvojë e mrekullueshme mësimi, për të rinjtë që janë dashamirës të kafshëve të mëdha, mund të ketë gjithashtu mundësi vullnetare. Çfarë mënyrë e mrekullueshme për të mësuar dhe me kafshët nga profesionistët që kujdesen për to.
 • Lexoni ose hapni një blog - Për fëmijët që duan ose duan të mësojnë për një kafshë të caktuar, një blog është një burim i madh. Shkoni te Technorati.com dhe shkruani kafshën për të cilën dëshironi të mësoni më shumë. Aty do të gjeni blogje të renditura sipas autoritetit. Për shembull, për ata që pëlqejnë arkivolet, do të gjeni bloge si The Curious Pugand Pug Possessed. Leximi dhe komentimi në blog ndihmon në zhvillimin e aftësive të shkrim-leximit dhe komunikimit. Fëmijët që duan të shkruajnë, mund të hapin blogun e tyre për të dokumentuar aventurat e krijesës së tyre të preferuar.
 • Shiko videot në YouTube - Ka shumë për të mësuar nga shikimi i videove të kafshëve.Nga toleranca dhe dashuria tek mbijetesa dhe mbrojtja e të rinjve. Unë rekomandoj të filloni me këtë për tolerancën dhe dashurinë dhe këtë për mbijetesën dhe mbrojtjen e të rinjve.
 • Kërko në Twitter - Lërini fëmijët të bëjnë një kërkim në Twitter për kafshën që duan. Aty do të gjejnë Tweet nga të tjerët të interesuar për këtë kafshë. Ju mund t'i vendosni ata që ndajnë interesa të ngjashme në një listë dhe/ose të filloni të ndiqni Tweet-et e tyre. Nëse ka diçka që dëshironi të dini ose mund të jetë me interes për një nga Tweep-et tuaja (përgjimet në Twitter)? Etiketoni dhe shikoni se çfarë kanë për të thënë. Kjo u mëson të rinjve jo vetëm për atë që ata po përpiqen të mësojnë, por ata gjithashtu zhvillojnë aftësinë për të mësuar nga Twitter si dhe zhvillojnë një rrjet personal mësimi.
 • Bird Watch - Vëzhgimi i zogjve është argëtuese dhe me ardhjen e kamerave/video të celularëve, kapja e këtyre krijesave me krahë është më e lehtë se kurrë. Lëreni fëmijën tuaj të krijojë një llogari në Flickr për të mbledhur fotot dhe videot dhe t'i dërgojë ato në emailin tuaj të Flickr për një koleksion automatik të shfaqjeve të rrëshqitjes. Subjekti bëhet titull dhe mesazh përshkrimi. Kjo gjithashtu mund të përditësohet. Vizitoni këtë lidhje për udhëzime. Slideshow mund të duket diçka si ajomë poshtë.

 • //www.ustream.tv/decoraheagles
 • //www.ustream.tv/greatspiritblufffalcons
 • //www.ustream.tv/eaglecresthawks
 • //www.ustream.tv/riverviewtowerfalcons
 • Filloni ose bashkohuni me një grup në Facebook - Adoleshentët mund të lidhen me njerëz të tjerë që duan kafshën që duan në Facebook. Kjo mbështet zhvillimin e aftësive të leximit dhe të shkruarit dhe do t'i lejojë fëmijës tuaj të mësojë më shumë për kafshën e tij të preferuar.
 • Të pëlqejnë argjilat? Bashkohu me këtë grup //www.facebook.com/Hug.Pugs
 • Të pëlqejnë hardhucat e dragoit me mjekër? Bashkohuni me këtë faqe//www.facebook.com/pages/Bearded-Dragons-UK/206826066041522
 • Të doni brejtësi? Kjo është faqja për ju //www.facebook.com/pages/Hamster/60629384701 Pavarësisht se çfarë kafshe dashuron fëmija juaj, ekziston një grup ose faqe që pret për t'u bashkuar ose krijuar.

Ne Të gjithë e dinë që një qen mund të jetë miku më i mirë i një njeriu, por nuk duhet të ndalet me kaq. Kur bëhet fjalë për kafshët, ato mund të jenë gjithashtu një nga mësuesit më të mirë të fëmijës tuaj. Nëse keni një mënyrë tjetër argëtuese dhe inovative për të mësuar nga kafshët, ju lutemi shpërndajeni duke komentuar më poshtë.

Lisa Nielsen shkruan dhe flet për audiencën anembanë globit rreth të mësuarit në mënyrë inovative dhe mbulohet shpesh nga mediat lokale dhe kombëtare për pikëpamjet e saj mbi "Të mësuarit e nxitur nga pasioni (jo të dhënat), "Të menduarit jashtë ndalimit" për të shfrytëzuar fuqinë e teknologjisë për të mësuar dhe përdorimin e fuqisë emediat sociale për të ofruar një zë për edukatorët dhe studentët. Znj. Nielsen ka punuar për më shumë se një dekadë në kapacitete të ndryshme për të mbështetur mësimin në mënyra reale dhe novatore që do t'i përgatisin studentët për sukses. Përveç blogut të saj të vlerësuar me çmime, The Innovative Educator, shkrimet e znj. Nielsen janë paraqitur në vende të tilla si Huffington Post, Tech & Learning, ISTE Connects, ASCD Wholechild, MindShift, Leading & Learning, The Unplugged Mom, dhe është autori i librit Teaching Generation Text.

Shiko gjithashtu: Akullthyesit më të mirë dixhital 2022

Mohimi i përgjegjësisë: Informacioni i ndarë këtu është rreptësisht i autorit dhe nuk pasqyron opinionet ose miratimin e punëdhënësit të saj.

Greg Peters

Greg Peters është një edukator me përvojë dhe avokat i pasionuar për transformimin e fushës së arsimit. Me mbi 20 vjet përvojë si mësues, administrator dhe konsulent, Greg i ka kushtuar karrierën e tij për të ndihmuar edukatorët dhe shkollat ​​të gjejnë mënyra novatore për të përmirësuar rezultatet e të nxënit për studentët e të gjitha moshave.Si autor i blogut të njohur, TOOLS & IDE PËR TË TRANSFORMUAR ARSIMIN, Greg ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një gamë të gjerë temash, nga përdorimi i teknologjisë deri te promovimi i të mësuarit të personalizuar dhe nxitja e një kulture inovacioni në klasë. Ai është i njohur për qasjen e tij krijuese dhe praktike ndaj arsimit dhe blogu i tij është bërë një burim i domosdoshëm për arsimtarët në mbarë botën.Përveç punës së tij si bloger, Greg është gjithashtu një folës dhe konsulent i kërkuar, duke bashkëpunuar me shkolla dhe organizata për të zhvilluar dhe zbatuar iniciativa efektive arsimore. Ai ka një diplomë Master në Edukim dhe është mësues i certifikuar në fusha të shumta lëndore. Greg është i përkushtuar për të përmirësuar arsimin për të gjithë studentët dhe për të fuqizuar edukatorët për të bërë një ndryshim të vërtetë në komunitetet e tyre.