10 zabava & Inovativni načini učenja od životinja

Greg Peters 04-06-2023
Greg Peters

Iako je učenje često povezano s udžbenicima, testovima i učiteljima, postoji još jedan izvor iz kojeg djeca mogu naučiti neke fantastične životne lekcije. Jedan od najboljih izvora za učenje su stvorenja koja žive među nama. Životinje! Postoji toliko sjajnih načina za učenje sa životinjama i od životinja. Evo deset zabavnih i inovativnih načina na koje mladi ljudi i odrasli u svojim životima mogu doći u dodir sa svojom toplom i divljom stranom i pritom puno naučiti.

 • Nabavite kućni ljubimac - Kućni ljubimci su sjajan način da djeci pomognete da razviju odgovorno ponašanje, povežu ih s prirodom i poučavaju ih poštovati prema drugim živim bićima.
 • Gledajte kućnog ljubimca - Postoji niz razloga zbog kojih obitelj možda neće moći nabaviti kućnog ljubimca. Kad je to slučaj, druga opcija bi mogla biti ponuditi čuvanje kućnog ljubimca zaposlenim susjedima. To pruža nekoliko prednosti kupnje kućnog ljubimca, a također se može pretvoriti u posao sa skraćenim radnim vremenom za dijete koje voli kućne ljubimce.
 • Šetajte kućnog ljubimca - Koji je bolji način za tjelesnu kondiciju nego s kućnim ljubimcem. Idite na trčanje u parku ili oko bloka. Ovo se također može pretvoriti u posao sa skraćenim radnim vremenom za dijete koje zna sa životinjama i želi postati šetač pasa iz susjedstva.
 • Učite o ugroženim vrstama uz UStream - UStream radi neki nevjerojatan posao sa snimanjem ugroženih vrsta uživo na filmu. Djeca mogu gledati kako životinje hvataju plijen, pare se,reproducirati, i mnogo više. Još jedna sjajna značajka je da gledatelji mogu razgovarati sa stručnjacima i drugima koji su zainteresirani dok promatraju životinju u divljini. Osim toga, na mnogim od ovih stranica postoji mnogo obrazovnih informacija. Započnite na općoj stranici Kućni ljubimci/životinje na //www.ustream.tv/pets-animals. Slijedi nekoliko prekrasnih stranica koje su edukativnog karaktera i izvrsna su početna mjesta.
 • Posjetite ili volontirajte u lokalnom zoološkom vrtu, farmi, ranču ili štali - Zoološki vrtovi i farme izvrstan su način da poznavati životinje. Dok posjet farmi ili zoološkom vrtu može biti sjajno iskustvo učenja, za mlade koji su veliki ljubitelji životinja, također može postojati prilika za volontiranje. Kakav prekrasan način učenja o životinjama, uz pomoć stručnjaka koji se o njima brinu.
 • Pročitajte ili pokrenite blog - Za djecu koja vole ili žele učiti o određenoj životinji, blog je izvrstan izvor. Idite na Technorati.com i upišite životinju o kojoj želite saznati više. Tamo ćete pronaći blogove rangirane prema autoritetu. Na primjer, za one koji vole mopse pronaći ćete blogove poput The Curious Pugand Pug Possessed. Čitanje i komentiranje bloga pomaže u razvoju pismenosti i komunikacijskih vještina. Djeca koja uživaju u pisanju mogu pokrenuti vlastiti blog kako bi dokumentirali pustolovine svojih omiljenih stvorenja.
 • Pogledajte YouTube videozapise - Možete puno toga naučiti gledajući videozapise o životinjama.Od tolerancije i ljubavi do opstanka i zaštite mladih. Preporučujem da počnete s ovim o toleranciji i ljubavi i ovim o preživljavanju i zaštiti mladih.
 • Pretražite Twitter - Neka djeca na Twitteru pretražuju životinju koju vole. Tamo će pronaći tweetove drugih zainteresiranih za ovu životinju. One koji dijele slične interese možete staviti na popis i/ili početi pratiti njihove Tweetove. Postoji li nešto što želite znati ili bi moglo biti zanimljivo nekom od vaših Tweepova (Twitter peeps)? Označite ih i pogledajte što imaju za reći. Ovo podučava mlade ljude ne samo o onome što pokušavaju naučiti, već također razvijaju sposobnost učenja na Twitteru, kao i razvijaju osobnu mrežu za učenje.
 • Promatranje ptica - Promatranje ptica zabavno je i s pojavom kamera/videozapisa na mobitelima, snimanje ovih krilatih stvorenja lakše je nego ikad. Neka vaše dijete postavi Flickr račun za prikupljanje fotografija i videa i pošalje ih e-poštom na vašu Flickr e-poštu za automatsko prikupljanje slajdova. Predmet postaje naslov, a poruka opis. Ovo se također može ažurirati. Posjetite ovu vezu za upute. Prikaz slajdova bi mogao izgledati otprilike kao ovaju nastavku.

  Vidi također: Što je GoSoapBox i kako radi?
 • //www.ustream.tv/decoraheagles
 • //www.ustream.tv/greatspiritblufffalcons
 • //www.ustream.tv/eaglecresthawks
 • //www.ustream.tv/riverviewtowerfalcons
 • Pokrenite ili se pridružite grupi na Facebooku - Tinejdžeri se mogu povezati s drugim ljudima koji vole životinje koje vole na Facebooku. To podržava razvoj vještina čitanja i pisanja i omogućit će vašem djetetu da nauči više o svojoj omiljenoj životinji.
 • Volite mopse? Pridružite se ovoj grupi //www.facebook.com/Hug.Pugs
 • Volite li bradate zmajeve guštere? Pridružite se ovoj stranici//www.facebook.com/pages/Bearded-Dragons-UK/206826066041522
 • Volite hrčke? Ovo je stranica za vas //www.facebook.com/pages/Hamster/60629384701 Bez obzira koju životinju vaše dijete voli, postoji grupa ili stranica koja čeka da joj se pridruži ili stvori.

Mi svi znaju da pas može biti čovjekov najbolji prijatelj, ali ne mora tu stati. Kada je riječ o životinjama, one također mogu biti jedni od najboljih učitelja vašem djetetu. Ako imate još jedan zabavan i inovativan način učenja od životinja, podijelite ga komentirajući u nastavku.

Lisa Nielsen piše i govori publici diljem svijeta o inovativnom učenju i često je izvještavaju lokalni i nacionalni mediji zbog njezinih stavova o “Učenju potaknutom strašću (ne podacima), “Razmišljanje izvan zabrane” za iskorištavanje snage tehnologije za učenje i korištenje snage oddruštvenim medijima kako bi pružili glas nastavnicima i studentima. Gospođa Nielsen radila je više od desetljeća u različitim svojstvima kako bi poduprla učenje na stvarne i inovativne načine koji će učenike pripremiti za uspjeh. Uz njezin nagrađivani blog, The Innovative Educator, pisanje gđe. Nielsen predstavljeno je na mjestima kao što su Huffington Post, Tech & Učenje, ISTE Connects, ASCD Wholechild, MindShift, Leading & Learning, The Unplugged Mom, i autor je knjige Teaching Generation Text.

Vidi također: Tri najbolje 3D olovke za obrazovanje

Odricanje od odgovornosti: Informacije koje se ovdje dijele isključivo su one autora i ne odražava mišljenje ili podršku svog poslodavca.

Greg Peters

Greg Peters iskusan je pedagog i strastveni zagovornik transformacije područja obrazovanja. S preko 20 godina iskustva kao učitelj, administrator i konzultant, Greg je svoju karijeru posvetio pomaganju nastavnicima i školama u pronalaženju inovativnih načina za poboljšanje ishoda učenja za učenike svih uzrasta.Kao autor popularnog bloga, TOOLS & IDEJE ZA TRANSFORMACIJU OBRAZOVANJA, Greg dijeli svoje uvide i stručnost o širokom rasponu tema, od iskorištavanja tehnologije do promicanja personaliziranog učenja i poticanja kulture inovacije u učionici. Poznat je po svom kreativnom i praktičnom pristupu obrazovanju, a njegov je blog postao glavni resurs za edukatore diljem svijeta.Osim svog rada kao bloger, Greg je također tražen govornik i konzultant, surađujući sa školama i organizacijama na razvoju i provedbi učinkovitih obrazovnih inicijativa. Magistar je obrazovanja i certificirani nastavnik u više predmetnih područja. Greg je predan poboljšanju obrazovanja za sve učenike i osnaživanju edukatora da naprave stvarnu razliku u svojim zajednicama.