Što je Planboard i kako se može koristiti za podučavanje?

Greg Peters 17-08-2023
Greg Peters

Planboard je platforma za planiranje lekcija i ocjenjivanje koja digitalizira procese kako bi ih učiteljima učinila jednostavnijim, a istovremeno poboljšava dostupne značajke.

Planboard je stvorio Chalk kao način da se ponudi mnogo besplatnih značajki učitelje kako bi lakše mogli digitalno planirati nastavu. Ne samo da pojednostavljuje proces za nastavnike, već će i administratori vjerojatno cijeniti profesionalnu završnicu koju daje planovima.

Radeći na web-mjestu, kao i na više aplikacija, vrlo mu je lako pristupiti s brojnih uređaja, što ga čini održiva opcija za planiranje lekcija i prilagodbu u pokretu.

Također možete povući standarde i ocjenjivati ​​rad tako da imate središnje mjesto za mnoštvo informacija o napretku.

Također je Planboard za vas ?

Što je Planboard?

Planboard je najosnovniji planer lekcija -- onaj koji proces čini minimalnim i jasnim što je više moguće. Kao takvo, može biti jednostavno izraditi plan lekcije, dodati standarde i urediti po potrebi – sve s pametnog telefona ili prijenosnog računala pomoću web-mjesta ili aplikacije.

Vidi također: Što je Gimkit i kako se može koristiti za podučavanje? Savjeti i trikovi

Lekcije mogu biti izrađen pomoću predložaka, što ga čini jednostavnim procesom, ali postoji i širok izbor opcija za uređivanje. Bogati mediji kao što su videozapisi ili slike, kao i dokumenti mogu se dodati planovima lekcija kako bi se omogućio lakši pristup tijekom predavanja ili za pregled učenika. Sve je usklađeno s ugrađenim kalendarom, dodatno pojednostavljujući dnevni ilidugoročno planiranje.

Za razliku od neke konkurencije, ovo također omogućuje nastavnicima da prate prisustvo, pa čak i ocjenjivanje temeljeno na standardima izravno unutar alata. A budući da se ovo može integrirati s Google učionicom, uz naplatu, također je moguće automatski ažurirati trenutni školski sustav.

Proizvođač Planboarda, Chalk, nudi i druge alate koji se mogu savršeno integrirati s ovom platformom. Dakle, ako koristite Markboard poput Markboarda, ovo bi mogao biti logičan sljedeći korak.

Kako Planboard radi?

Izradite besplatni račun da biste započeli i moći ćete započeti pravo planiranje lekcije daleko. To znači stvaranje subjekata, koji se mogu označiti bojama za prepoznavanje na prvi pogled. To se zatim može podijeliti na dijelove -- korisno ako taj predmet podučavate više od jedne godine ili grupe. Također se može dodati ugrađenom kalendaru za početak organiziranja tijeka lekcija. Nakon što je taj dio rasporeda gotov, možete kreirati lekcije unutar tog okvira.

Lekcije se mogu kreirati iz predložaka za brz i jednostavan način za početak u kojem tada se može izvršiti uređivanje kako biste dobili završni izgled koji želite. To uključuje dodavanje obogaćenih medija poput slika i videozapisa, na veze ili možda na Google dokument.

Tada možete dodati skupove nastavnog plana i programa u planove tako da ćete vidjeti i u planu kao poslije, što se pokriva. Ovo uključuje američke savezne državestandardi, kanadski pokrajinski standardi, međunarodni standardi i više. Sve se to zatim može vidjeti u korisnom sustavu ocjenjivanja temeljenom na standardima koji koristi kodiranje bojama radi jasnoće, ali o tome više u nastavku.

Koje su najbolje značajke Planboarda?

Integracija standarda je fantastičan s ovom platformom za planiranje lekcija. Ne samo da možete jednostavno pretraživati ​​i dodavati standarde koji su vam potrebni, već ih možete i vidjeti na prvi pogled.

Budući da alat ima ugrađeno ocjenjivanje, možete ocjenjivati ​​rad učenika na temelju njihove razine znanja u odnosu na standard. To se zatim prikazuje u dijagramu označenom bojom kako biste mogli vidjeti koji su standardi postignuti i na kojima još treba raditi.

Svaki učenik može imati vlastiti portfelj tako da učitelji mogu prodreti u podatke kako bi vidjeli kako im ide. Također postoji mogućnost dodavanja isječaka slike, glasa ili videa u svaki portfelj kako bi se personalizirao osim samih ocjena. Koristan pokretač pamćenja također kada se vraćate na prošli rad.

Odjeljak s bilježnicom ocjena također se može uređivati ​​s mogućnošću prilagođavanja težine, kategorija i više od toga tako da možete imati sustav s kojim ste navikli raditi, ali unutar aplikacije.

Integracija Google učionice izvrsna je, s tim da je dizajnirana za izravni rad s njom. Kao takav, možete se integrirati objavljivanjem lekcija na Učionici, koristeći jednostavnu vezu. Ovi planovi također mogu bitiuređen da ponudi rotacije s A/B ciklusom koji se može uzeti u obzir prilikom postavljanja planova lekcija. Također je moguće kopirati lekciju kako bi se mogla ponovno koristiti kasnije tijekom godine ili za učenike sljedeće godine.

Koliko košta Planboard?

Planboard je besplatan koristiti samo s vašim imenom i adresom e-pošte koji su potrebni za početak. Ali budući da je ovo dio većeg Chalk ekosustava softvera, postoje mogućnosti plaćanja za premium Chalk pakete kako biste dobili dodatne značajke, ako želite.

Vidi također: Najbolji čitači za učenike i nastavnike

Chalk Gold , za 9$ mjesečno , dostupan je za dobivanje dodataka kao što su pretraživanje cijele bilježnice, dijeljenje javne veze za tjedne planove, više prilagođavanja boja, lakša lekcija pristup povijesti i podrška jedan na jedan.

Planboard najbolji savjeti i trikovi

Ispiši

Ne žuri

Planirajte detaljno prvi put jer biste mogli ulagati iu buduće planove lekcija jer možete kopirati i uređivati ​​ovaj plan kao da je vaš glavni predložak.

Dijelite tjedno

Tjedno dijelite planove koristeći digitalnu vezu kako bi se učenici mogli pripremiti za ono što ih čeka u skladu s tim, a roditeljima također omogućili da vide kako bi mogli pratiti napredak kako žele.

  • Što je Padlet i kako radi?
  • Najbolji digitalni alati za nastavnike

Greg Peters

Greg Peters iskusan je pedagog i strastveni zagovornik transformacije područja obrazovanja. S preko 20 godina iskustva kao učitelj, administrator i konzultant, Greg je svoju karijeru posvetio pomaganju nastavnicima i školama u pronalaženju inovativnih načina za poboljšanje ishoda učenja za učenike svih uzrasta.Kao autor popularnog bloga, TOOLS & IDEJE ZA TRANSFORMACIJU OBRAZOVANJA, Greg dijeli svoje uvide i stručnost o širokom rasponu tema, od iskorištavanja tehnologije do promicanja personaliziranog učenja i poticanja kulture inovacije u učionici. Poznat je po svom kreativnom i praktičnom pristupu obrazovanju, a njegov je blog postao glavni resurs za edukatore diljem svijeta.Osim svog rada kao bloger, Greg je također tražen govornik i konzultant, surađujući sa školama i organizacijama na razvoju i provedbi učinkovitih obrazovnih inicijativa. Magistar je obrazovanja i certificirani nastavnik u više predmetnih područja. Greg je predan poboljšanju obrazovanja za sve učenike i osnaživanju edukatora da naprave stvarnu razliku u svojim zajednicama.