Najbolje Super Bowl lekcije i aktivnosti

Greg Peters 29-07-2023
Greg Peters

Najbolje nastavne lekcije i aktivnosti Super Bowla mogu biti odličan način da se angažujete sa učenicima koji su već uzbuđeni zbog velike igre, a također i podučavaju učenike koji su manje upoznati s tim u čemu se radi. To takođe može biti prilika da se dublje uđe u druge teme.

Super Bowl će početi u nedjelju, 12. februara, na stadionu State Farm u Glendaleu, Arizona, i sukobiti Kansas City Chiefs/ protiv Philadelphia Eagles. U željno očekivanoj emisiji na poluvremenu nastupit će muzička superzvijezda Rihanna.

Ovo su najbolje nastavne aktivnosti i lekcije Super Bowla.

Saznajte više o povijesnim reklamama za Super Bowl

Super Bowl je mnogo više od akcije na terenu i tradicionalno je najveći dan u oglašavanju, sa mnogim brendovi koji ga koriste kao polaznu tačku za nove reklamne kampanje. Jedna od najpoznatijih je ova klasična reklama kompanije Apple inspirisana romanom 1984 . Neka vaši učenici gledaju i uče o istoriji tehnologije kao dio diskusije u razredu.

Igrajte igre na temu fudbala u razredu

Ovaj resurs iz Teaching Expertise prepun je aktivnosti i igara na temu fudbala. Od pravljenja pinjate u obliku fudbala do fudbalskog fudbala i interaktivnih igara za čitanje koje su usmjerene na fudbal. Ove igre nisu posebno usmjerene na Super Bowl pa se u njima može uživati ​​čak i van sezone kao umi koji smo fanovi Jetsa pitamo se da li je ovo godina kada nam se sreća okreće. (Upozorenje za spojler: nije!)

Učiteljski kutak

Od lova na smetlare na temu fudbala do zdravstvenih vježbi vezanih za sport i vježbi za ponedjeljak ujutro bazirane na Super Oglasi za kuglanje, različiti resursi ovdje će omogućiti nastavnicima da biraju iz niza razrednih aktivnosti vezanih za Super Bowl.

Svijet obrazovanja

Odličan resurs za nastavnike koji traže unaprijed osmišljene vježbe u učionici. Od lekcije geografije u kojoj učenici lociraju rodni grad svakog prethodnog pobjednika Super Bowla do toga da učenici koji su već ljubitelji sporta istražuju vrhunske igre u prošlosti Super Bowla, postoji mnogo različitih vježbi i resursa.

Izvještavanje o prvom Super Bowlu u New York Timesu

Nastavnici historije i medija mogu koristiti ovaj resurs, što dovodi do toga da Times izvještava o vrlo prvi Super Bowl. Učenici mogu uporediti ovaj članak sa modernim izvještavanjem o velikoj igri. Koje su neke sličnosti i razlike?

Vidi_takođe: Šta je Kahoot! i kako to funkcionira za nastavnike? Savjeti & Trikovi

Vodič za početnike u fudbalu iz NFL-a

Neće svi vaši učenici biti fudbalski navijači ili čak upoznati s igrom. Ovaj kratki video koji je producirao NFL osmišljen je da onima koji su novi u igri pruži sažetak pravila. Ovo bi se moglo koristiti kao početnica prije drugih aktivnosti vezanih za fudbal.

Vidi_takođe: Najbolji besplatni QR kodovi za nastavnike
  • Najbolje ValentinovoDan digitalnih resursa
  • 15 stranica za pronalaženje slika i isječaka za obrazovanje

Greg Peters

Greg Peters je iskusni edukator i strastveni zagovornik transformacije polja obrazovanja. Sa preko 20 godina iskustva kao nastavnik, administrator i konsultant, Greg je posvetio svoju karijeru pomaganju nastavnicima i školama da pronađu inovativne načine za poboljšanje ishoda učenja za učenike svih uzrasta.Kao autor popularnog bloga, TOOLS & IDEJE ZA TRANSFORMACIJU OBRAZOVANJA, Greg dijeli svoje uvide i stručnost o širokom spektru tema, od korištenja tehnologije do promoviranja personaliziranog učenja i njegovanja kulture inovacija u učionici. Poznat je po svom kreativnom i praktičnom pristupu obrazovanju, a njegov blog je postao izvor za edukatore širom svijeta.Osim što radi kao bloger, Greg je takođe tražen govornik i konsultant, koji sarađuje sa školama i organizacijama na razvoju i implementaciji efikasnih obrazovnih inicijativa. Magistrirao je obrazovanje i sertifikovani je nastavnik u više predmetnih oblasti. Greg je posvećen poboljšanju obrazovanja za sve učenike i osnaživanju nastavnika da naprave stvarnu razliku u svojim zajednicama.