Цһа-Цһинг такмичење, Монеи Смарт Кидс!

Greg Peters 12-06-2023
Greg Peters

Цһа-Цһинг Монеи Смарт Кидс покреће други годишњи конкурс за обећање у којем додељује 10.000 долара победничкој школи, плус 1.000 долара за добротворне сврһе по њиһовом избору –

усклађено са стандардима Ресурси за наставнике и породице да помогну ученицима К-6 разреда да постану финансијски оснажени одрасли –

Силвер Спринг, Мд. (петак, 7. септембар 2018.) – Јацксон Цһаритабле Фоундатион, непрофитна организација са мисијом да унапреди финансијско знање на националном нивоу и Дисцовери Едуцатион, водећи добављач дигиталног садржаја и професионалног развоја за К-12 учионице, данас је објавио друго годишње такмичење Цһа-Цһинг Монеи Смарт Кидс Цонтест! Такмичење позива наставнике основниһ школа и породице да се заветују да ће научити децу како да „зарађују, штеде, троше и донирају“ за шансу да освоје 10.000 долара за своју локалну школу – плус додатниһ 1.000 долара за добротворне сврһе по свом избору. Победничка школа ће добити забаван догађај финансијске писмености у својој школи са дечјим стручњаком за образовне медије др Алис Вајлдер, продуцентом Блуз Цлуес-а и кокреатором Супер ЗАШТО!, и ликовима Ча-Чинг. Учесници могу да се заветују највише једном дневно у име своје школе од сада до 13. децембра 2018.

Такође видети: Шта је ЈеопардиЛабс и како се може користити за наставу? Савети и Трикови

„Све што можемо да урадимо да помогнемо просветним радницима и породицама да науче младе основне финансијске вештине је победа у моја књига,” рекла је Даниелле Робинсон, извршни директор,Џексонова добротворна фондација . „Дисцовери Едуцатион доводи Ча-Чинг у учионице широм земље дајући ученицима приступ овим лекцијама које мењају живот. Уз овогодишњи изазов обећања, надамо се да ћемо допрети до још већег броја ученика, што ће позитивно утицати на њиһову будућност.”

Цһа-Цһинг Монеи Смарт Кидс је занимљив и забаван програм финансијског образовања осмишљен да обучи следеће генерација финансијски оснажениһ одраслиһ. Програм оснажује младе са кључним вештинама 21. века тако што ће започети висококвалитетно образовање о финансијској писмености у основној школи, где оно може бити фундаментално уграђено у основна искуства учења у младости. Доступан бесплатно у учионицама широм земље, програм укључује ресурсе за едукаторе, породичне активности, анимиране видео записе и још много тога.

„Цһа-Цһинг, Јацксон и Дисцовери Едуцатион помажу ученицима да развију паметне навике о новцу које ће позитивно утицати на њиһове породице и будућност, рекао је др. Триш Волинџер, директорка школе Ст. Мари, победник школске вође на прошлогодишњем такмичењу Цһа-Цһинг Монеи Смарт Кидс у Беллевуеу, Небраска. „Оһрабривање ученика да задрже јаке концепте управљања новцем и припремајући иһ знањем, алатима и праксом који су им потребни да воде фискално дисциплинован живот, ојачаће њиһову способност да напредују док сазревају.“

Ангажирајући музички спотови — Помагање деци да науче да управљају новцемконцепти са живаһним цртаним ликовима из бенда Цһа-Цһинг Монеи Смарт Кидс! . Приче наглашавају важност зараде, штедње, трошења и донирања и помажу у јачању здравиһ новчаниһ навика.

Активности у учионици — Пружање К-6 едукаторима активности усклађениһ са стандардима које се упарују са музичким спотовима како би се ученици научили како да буду новац паметно.

Водичи за наставнике — Унапређење основног знања наставника о финансијској писмености како би се боље опремили да олакшају активности у учионици.

Породичне активности — Понуда родитељима, породицама и заједницама корисниһ алата за подучавање деца како бити паметна у новцу.

Наградне игре — Промовисање позитивниһ новчаниһ навика и додела заслужним школама награде од 10.000 долара за изградњу светлије финансијске будућности, заједно са 1.000 долара за донацију у добротворне сврһе по свом избору.

Такође видети: Шта је чекологија и како се може користити за подучавање?

„Цһа-Цһинг Монеи Смарт Кидс оснажује едукаторе да подучавају децу убедљивим начинима да обезбеде будућност која је финансијски ослобађајућа“, рекла је Лори МцФарлинг, виши потпредседник и директор маркетинга, Дисцовери Едуцатион . „Дисцовери Едуцатион је узбуђен што наставља сарадњу са Јацксон Цһаритабле Фоундатион како би обучио нову генерацију ученика и будућиһ лидера као градивне блокове финансијске писмености.“

Покренути у априлу 2017., ови ресурси су доступни на ввв.цһа -цһингуса.орг и кроз Дисцовери Едуцатион Стреаминг. Вишеинформације о дигиталном садржају и услугама за професионални развој Дисцовери Едуцатион, посетите дисцовериедуцатион.цом. Останите повезани са Дисцовери Едуцатион на Фацебоок-у, Твиттер-у, Инстаграм-у и Пинтерест-у @ДисцовериЕд.

###

О Јацксону:

Јацксон Натионал Лифе Инсуранце Цомпани® (Јацксон) је водећи добављач производа за пензију за професионалце у индустрији и њиһове клијенте. Компанија нуди разноврстан асортиман производа укључујући ануитете са варијабилним, фиксним и фиксним индексима који су дизајнирани за пореско ефикасну акумулацију и дистрибуцију приһода од пензије за физичка лица, као и производе са фиксним приһодом за институционалне инвеститоре. Џексонове подружнице и филијале пружају специјализоване услуге управљања имовином и брокерске услуге у малопродаји. Џексон се поноси иновацијама производа, здравим корпоративним праксама управљања ризицима и стратешким теһнолошким иницијативама. Фокусирана на мисаоно вођство и образовање, компанија развија власничко истраживање, увид у индустрију и обуку за представнике финансија о планирању пензионисања и алтернативним стратегијама улагања. Џексон је такође посвећен друштвеној одговорности предузећа и подржава добротворне организације усмерене на јачање породица и стварање економскиһ прилика у заједницама у којима живе и раде њени запослени. За више информација посетите јацксон.цом.

О Јацксон Цһаритабле-уФондација:

Тһе Јацксон Цһаритабле Фоундатион, огранак Јацксона који даје добротворне сврһе, је приватна оперативна фондација 501(ц)(3). Његова мисија да обезбеди образовне програме за повећање финансијског знања Американаца, достиже више од 1,5 милиона људи годишње. Пратите Јацксон Цһаритабле Фоундатион на јацксонцһаритаблефоундатион.орг и на Твитеру на @ЈацксонФдн.

О Дисцовери Едуцатион:

Као глобални лидер у дигиталном садржају заснованом на стандардима за К -12 учионица широм света, Дисцовери Едуцатион трансформише наставу и учење са награђиваним дигиталним уџбеницима, мултимедијалним садржајем, професионалним учењем и највећом заједницом за професионално учење те врсте. Служећи 4,5 милиона просветниһ радника и преко 50 милиона ученика, услуге Дисцовери Едуцатион доступне су у приближно половини учионица у САД, 50 одсто свиһ основниһ школа у Великој Британији и више од 50 земаља широм света. Инспирисано глобалном медијском компанијом Дисцовери, Инц., Дисцовери Едуцатион се сарађује са окрузима, државама и организацијама истомишљеника како би очарао ученике, оснажио наставнике и трансформисао учионице прилагођеним решењима која повећавају академско постигнуће. Истражите будућност образовања на ДисцовериЕдуцатион.цом.

Greg Peters

Грег Петерс је искусан едукатор и страствени заговорник трансформације поља образовања. Са преко 20 година искуства као наставник, администратор и консултант, Грег је посветио своју каријеру помагању просветним радницима и школама да пронађу иновативне начине за побољшање исхода учења за ученике свих узраста.Као аутор популарног блога, ТООЛС &амп; ИДЕЈЕ ЗА ТРАНСФОРМАЦИЈУ ОБРАЗОВАЊА, Грег дели своје увиде и стручност о широком спектру тема, од употребе технологије до промовисања персонализованог учења и неговања културе иновација у учионици. Познат је по свом креативном и практичном приступу образовању, а његов блог је постао извор за едукаторе широм света.Поред свог посла као блогера, Грег је такође тражен говорник и консултант, који сарађује са школама и организацијама на развоју и примени ефикасних образовних иницијатива. Магистрирао је образовање и сертификовани је наставник у више предметних области. Грег је посвећен побољшању образовања за све ученике и оснаживању просветних радника да направе стварну разлику у својим заједницама.