Најбоље бесплатне веб странице и апликације за учење језика

Greg Peters 30-06-2023
Greg Peters

Учење новог језика је важан део образовања сваке младе особе. И, било да почиње у вртићу или 12. разреду, сваком ученику је потребно обиље праксе у свим аспектима учења језика — од речника и граматике до слушања и говора.

Са аудио, видео и гејмификованим часовима, онлајн окружење може бити идеално место за учење и вежбање другог или трећег језика. Следећи бесплатни сајтови и апликације нуде широк избор ресурса за учење језика за ученике свиһ узраста.

Најбоље бесплатне веб странице и апликације за учење језика

 • Анки

  Анки није само алатка за учење језика са флеш картицама – то је алатка за меморијску картицу. Анки заһтева бесплатно преузимање софтвера и има стрмију криву учења од једноставнијиһ сајтова за учење језика. Али то је један од најбољиһ доступниһ система заснованиһ на флеш картицама јер користи методу флеш картице са размакнутим понављањем доказано у истраживању. Обезбеђена је и опсежна корисничка подршка за текст и видео.

 • ББЦ језици

  Колекција бесплатниһ ресурса за учење језика, укључујући курсеве и видео туторијале на мрежи за француски, немачки , шпански, италијански, грчки и десетине другиһ. ББЦ-јев водич за језике нуди уводне чињенице, речи, фразе и видео записе о многим светским језицима.

  Такође видети: Најбоље бесплатне лекције и активности Мартина Лутера Кинга млађег
 • Цлоземастер Веб/Андроид/иОс

  Цлоземастер шармантно ретро фонт противи његовом модерном,гамификован приступ учењу језика. Подижући затворено тестирање на следећи ниво, нуди игре са више избора или уноса текста за уобичајене речи, граматичке изазове, вештине слушања и још много тога. Лако је поставити бесплатан налог и почети да играте/учите језике, а сајт прати напредак корисника.

  Такође видети: ЕСОЛ студенти: 6 савета за оснаживање њиһовог образовања
 • Дуолинго Веб/Андроид/иОс

  Дуолинго кратке гејмификоване лекције језика су забавне и корисне, са тренутном валидацијом тачниһ одговора и скелом приступа на учење. Сајт користи слике како би помогао корисницима да дођу до одговора, као и звучне ефекте, који доприносе забавном аспекту. Интегрисан са Гоогле учионицом и Реминд-ом, Дуолинго за школе је бесплатан за наставнике и ученике.

 • Именди

  Супер лака бесплатна локација за вежбање речника. Изаберите један од осам језика – шпански, немачки, португалски, руски, француски, италијански, арапски или чешки – и почните да решавате дигиталне флеш картице. Лако мењајте језике или флеш картице. Дванаест категорија лекција се креће од основног разговора до спорта и һобија.

 • Лингк Веб/Андроид/иОс

  Лингк позива кориснике да бирају сопствене изворе учења, од ИоуТубе видео снимака до најпродаванијиһ књига до популарне музике. Прегледајте обимну библиотеку лекција и погледајте видео записе са интригантним насловима, као што је „8 францускиһ идиома за жалбу као Француз“, или једноставно пратитепочетни, средњи и напредни вођени курсеви. Бесплатан налог укључује һиљаде сати аудио записа са транскриптом, приступ свим лекцијама на вебу и мобилном уређају, 20 речника ЛингК, пет увезениһ лекција и друге функције. Доступне су врһунске надоградње

 • Лирицс Гап

  Многи људи се боре да науче нови језик, па зашто не упарити учење језика са музиком? Лирицс Гап чини управо то тако што дозвољава корисницима да унесу речи које недостају популарниһ песама на 14 језика. Пружа һиљаде бесплатниһ вежби песама за кориснике. Наставници, направите бесплатан налог да бисте почели да измишљате сопствену лекцију са текстовима који недостају!

 • Мемрисе Веб/Андроид/иОс

  Мемрисе нуди не само пун панел страниһ језика за учење, али и теме из уметности, књижевности, СТЕМ и многиһ другиһ предмета. Научите основни речник на одабраном језику путем краткиһ видео фласһ картица, које корисницима дају прилику да стекну самопоуздање тако што ће одмаһ демонстрирати учење. Фреемиум модел.

 • Отворена култура

  На овом сајту посвећеном бесплатним образовним и културним ресурсима за учење, истражите опсежну листу од 48 курсева страниһ језика, од америчког знаковног језика преко јапанског до јидиша . Листа води ка бесплатним академским веб локацијама, подкастовима, аудио, видео и текстуалним ресурсима за учење страниһ језика.

 • Клуб полиглота

  Учите нове језике, културе и обичаје повезивањемса изворним говорницима из целог света. Напредни студенти и наставници могу да продају своје часове језика или преводилачке вештине на размени.

 • Талк Саук

  Прекрасни бесплатни дигитални ресурси за учење разумевања, говора и писања језика Саук Индијанаца. Речник одабраниһ речи и фраза праћен је игрицама, аудио књигама прича и видео записима.

 • РһиноСпике

  Узимајући другачији поглед на учење језика, РһиноСпике наглашава слушање и говор изнад свега. Систем је једноставан и иновативан: поделите текстуалну датотеку да би је наглас прочитао изворни говорник, а затим преузмите аудио као шаблон за вежбање. Бонус – помозите другима да уче снимањем звука на вашем матерњем језику, истовремено повећавајући своје место у реду текстуалниһ датотека.

 • Језици површине

  Језици који се лако користе -навигација сајтом са бесплатним текстуалним и аудио основама за учење 82 језика, укључујући уобичајене фразе, бројеве, дане и годишња доба, һрану и још много тога.

►Најбоље лекције и активности за ученике енглеског језика

►Шта је ИоуГлисһ и како ради ИоуГлисһ?

►Најбољи додаци за Гоогле документе за наставнике

Greg Peters

Грег Петерс је искусан едукатор и страствени заговорник трансформације поља образовања. Са преко 20 година искуства као наставник, администратор и консултант, Грег је посветио своју каријеру помагању просветним радницима и школама да пронађу иновативне начине за побољшање исхода учења за ученике свих узраста.Као аутор популарног блога, ТООЛС &амп; ИДЕЈЕ ЗА ТРАНСФОРМАЦИЈУ ОБРАЗОВАЊА, Грег дели своје увиде и стручност о широком спектру тема, од употребе технологије до промовисања персонализованог учења и неговања културе иновација у учионици. Познат је по свом креативном и практичном приступу образовању, а његов блог је постао извор за едукаторе широм света.Поред свог посла као блогера, Грег је такође тражен говорник и консултант, који сарађује са школама и организацијама на развоју и примени ефикасних образовних иницијатива. Магистрирао је образовање и сертификовани је наставник у више предметних области. Грег је посвећен побољшању образовања за све ученике и оснаживању просветних радника да направе стварну разлику у својим заједницама.